Skip to main content

De Oostkust van Australië is ontzettend populair bij veel backpackers. Ook kun je hier een prachtige roadtrip maken langs de kust. Als je de langer de tijd hebt rijd je van Melbourne naar Cairns, bij 3 tot 4 weken is het aan te raden in Sydney te starten en dan omhoog te rijden. Dit avontuur staat ongetwijfeld in het teken van een aantal bijzondere stops onderweg, waar je de leukste activiteiten kunt boeken. Natuurlijk is er overal ontzettend veel te doen, en kan het lastig zijn keuzes te maken. In deze blog helpen wij je graag, door onze vijf favoriete activiteiten aan de Oostkust van Australië op een rijtje te zetten!

Snorkelen of duiken in de Great Barrier Reef vanuit Cairns

Of je nou wel of geen ervaren duiker bent, Great Barrier Reef is je ongetwijfeld bekend. Het wordt dan ook niet voor niets weleens een ‘wonder op aarde’ genoemd. Het Great Barrier Reef is een prachtig koraalrif wat zich uitstrekt over een lengte van 2.000 kilometer langs de oostkust van Australië. Onder de zeespiegel vind je ontelbare tropische vissen en bijzondere andere dieren. Denk hierbij aan de gigantische manta-rays, zeeschildpadden, dolfijnen en heel af en toe zelfs walvissen. Als je een ervaren duiker bent ben je hier natuurlijk helemaal thuis, maar ook als je nog geen duikcertificaat hebt kun je hier terecht. Je kunt een proefduik doen en zelfs je certificaat halen als je hier tijd voor hebt. Toch liever aan het oppervlak blijven? Op veel duikexcursies kun je ook mee om te snorkelen. Bekijk hier een aantal groepsreizen waarvan sommigen je meenemen naar de onderwaterwereld van de Great Barrier Reef.

Ga in je kajak op zoek naar dolfijnen

Tijdens jouw rondreis door Australië stop je ongetwijfeld in Byron Bay. Je kunt hier een kajak-excursie boeken in het Cape Bay Marine Park. Dit is de thuisbasis voor wilde tuimelaars, bultruggen en verschillende soorten zeeschildpadden! De kans dat je deze dieren spot is vrij groot. Zie jij jezelf al zitten in je kajak omringd door springende dolfijnen? Dolfijnen zijn intelligent en als ze geïnteresseerd zijn in jou en je kajak zullen ze lang blijven hangen. Dat maakt deze ervaring extra bijzonder. Wil je nog iets meer betekenen voor het behoud van de natuur en de dieren? Bekijk dan hier onze vrijwilligerswerk projecten, waarbij je de Australische dieren in nood een handje helpt.

Ga fietsen door Sydney

Een echte oer-Hollandse activiteit, boek een fietstocht door Sydney. Sydney is de grootste, oudste en meest bekende stad van Australië. Vooral als je maar enkele dagen de tijd hebt om deze wereldstad te ontdekken, kan een fietstocht uitkomst bieden. In een relatief korte tijd zie je namelijk erg veel, en leer je van alles over de geschiedenis van de stad. Bijkomend voordeel is natuurlijk de fysieke activiteit van het fietsen. Afhankelijk van jouw budget en geografische kennis (of richtingsgevoel) kun je er ook voor kiezen zelf fietsen te huren en op pad te gaan.

Relaxen op het strand van Byron Bay
Ga skydiven boven Airlie Beach

Deze activiteit is voor de echte daredevils! Airlie Beach is een van de mooiste gebieden van Australië, en om deze vanuit de lucht te bekijken is al helemaal bijzonder. Als je kiest voor een skydive vanuit Airlie Beach heb je namelijk ook prachtig uitzicht op de Whitsundays. Je raast met 200 kilometer per uur naar beneden en met een vrije val van ongeveer 60 seconden. Een skydive vanuit Airlie Beach kan vanaf verschillende hoogten. Als dit jouw eerste skydive wordt dan zit je vastgebonden aan een ervaren instructeur en doe je een zogenaamde ‘tandemsprong’. Adrenaline is hoe dan ook gegarandeerd. Onderweg moet je wel blijven lachen, alles wordt namelijk gefilmd. Durf jij het aan?!

Reis op Maat Australie
Bezoek Fraser Island

Eigenlijk is Fraser Island een absolute ‘must-do’ in Australië. Het is een eiland aan de oostkust van Australië, ongeveer 300 kilometer ten noorden van Brisbane. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en je kunt hier een excursie naar toe boeken. Het eiland bestaat uit een spectaculair landschap met meren, duinen, mangrovebossen en moerassen. Een unieke plek op aarde. Ook de dieren die je hier tegenkomt verschillen van het vaste land: je gaat hier op zoek naar de dingo! Een inheems dier dat lijkt op een kruising tussen een hond en een wolf. Een tour naar Fraser Island doe je altijd in een fourwheeldrive. De meest bekende meren op Fraser Island zijn Lake McKenzie en Lake Wabby, die jij tijdens je tour zeker gaat bekijken. De meest bezochte rotsformaties zijn de Champagne Pools en de Pinnacles. Je kunt Fraser Island ook vanuit de lucht bekijken door een rondvlucht te boeken bij de lokale vliegmaatschappij.

Klik hier voor meer informatie over alle activiteiten die wij aanbieden voor jouw Reis op Maat in Australië.

Leave a Reply