Skip to main content

Je hebt een reis geboekt en je bent nu druk bezig met de voorbereidingen. Het is belangrijk dat je uitzoekt of je een visum nodig hebt voor het land waar je naartoe reist. Mocht je een visum nodig hebben, regel deze dan op tijd, want in sommige gevallen kan de aanvraag wat langer duren.

Wanneer moet je eigenlijk een visum aanvragen?

Wanneer je een visum nodigt hebt, is afhankelijk van het land waar je naartoe reist en wat je doel is. Oak Travel werkt samen met E-visums.nl, en zij zorgen voor de gehele aanvraag van jouw visum. Ze nemen voor jou het saaie papierwerk uit handen, zodat jij je volledig kunt focussen op de voorbereiding van je ultieme trip.

Aanvragen van een e-visum

Oak Travel biedt reizen aan naar Australië, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika. Wil je graag weten of je een visum nodig hebt? Lees dan hieronder voor welke landen, welk visum je kunt aanvragen en ga voor meer informatie naar de site van E-visums.nl.

Australië

Als je naar Australië reist is het verplicht om met een visum te reizen, wat voor soort visum hangt af van het doel van je reis en hoe lang je in Australië wilt verblijven. Is reizen door Australië jouw doel, dan kun je een toeristenvisum via E-visums.nl voor 90 dagen aanvragen. Het e-visum is na afgifte 1 jaar geldig en je kunt hiermee meerdere keren Australië binnen reizen. Per reis mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten in Australië verblijven.

Amerika

ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorisation’. Dit is een geautomatiseerd systeem dat wordt ingezet om te bepalen of het voor reizigers is toegestaan naar Amerika te reizen zonder visum. Een ESTA is 2 jaar geldig vanaf afgifte, of tot de verloopdatum van je paspoort wanneer dit eerder is. Sinds 12 januari 2009 ben je verplicht over een ESTA te beschikken wanneer je naar Amerika reist. Luchtvaartmaatschappijen mogen je niet meenemen als je geen geldige ESTA hebt. Een ESTA aanvragen is snel en eenvoudig, je ESTA wordt binnen 4 uur aangevraagd en is dan in de meeste gevallen direct beschikbaar.

Thailand

Het aanvragen van een visum voor Thailand kan ingewikkeld en complex zijn. E-visums.nl biedt je de mogelijkheid om dit snel en eenvoudig in het Nederlands aan te vragen, houdt er rekening mee dat dit minimaal vier werkdagen duurt. Het visum is twee maanden geldig vanaf het moment van afgifte en binnen de geldigheid mag je één keer naar Thailand reizen.

Indonesië

Wanneer je als toerist naar Indonesië reist, kun je een toeristenvisum aanvragen. Het gaat hier om een single entry visum en de aanvraag duur is minimaal 6 werkdagen. Tijdens de aanvraag moet je je buiten Indonesië bevinden en over een geldig paspoort beschikken. Na de afgifte is je visum vanaf dat moment 2 maanden geldig en mag je één keer Indonesië inreizen.

Vietnam

Reizigers zijn verplicht over een visum te beschikken om Vietnam binnen te reizen. E-visums.nl zorgt binnen 72 uur dat je beschikt over een e-visum voor Vietnam. Deze is 30 dagen geldig en je mag binnen deze periode één keer Vietnam binnenreizen. Je dient Vietnam binnen te reizen via één van de toegestane luchthavens, zeehavens of grensovergangen. Reizigers met de Belgische nationaliteit komen (nog) niet in aanmerking voor een e-visum voor Vietnam.

Cambodja

Voor Cambodja is er alleen een toeristen e-visum beschikbaar, waarmee je maximaal 30 dagen in het land mag blijven. Deze heeft een geldigheid van 90 dagen en je kunt hiermee slechts één keer het land inreizen. Voor het Cambodja e-visum geldt dat je alleen op Phnom Penh International Airport, Siem Reap International Airport, Cham Yeam (Koh Kong), Poi Pet (Banteay Meanchey) of Bavet (Svay Rieng) het land mag betreden. Je mag wel via elke gewenste grensovergang het land verlaten.

Leave a Reply

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!