Skip to main content

Nieuw-Zeeland, een betoverend land aan de andere kant van de wereld, staat bekend om zijn twee grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Maar wist je dat er rondom Nieuw-Zeeland nog meer fascinerende eilanden te vinden zijn?

Tijdens jouw rondreis door Nieuw-Zeeland is het zeker de moeite waard om, als je tijd en budget het toelaten, een aantal van deze verborgen parels te bezoeken. De keuze van welke eilanden te bezoeken, hangt natuurlijk af van je persoonlijke interesses. Om je op weg te helpen, hebben we de eilanden die wij het mooist vinden voor je op een rijtje gezet.

Laat je inspireren en ontdek de veelzijdige schoonheid die Nieuw-Zeeland te bieden heeft!

Stewart Island

Na het Noorder- en het Zuidereiland is Stewart Island het grootste eiland van Nieuw-Zeeland. Je vindt dit eiland in het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland, op ongeveer 30-kilometer uit de kust van het Zuidereiland. Beide eilanden worden van elkaar gescheiden door De Straat Foveaux. Er wonen ongeveer 400 mensen het hele jaar door op het eiland, en de meeste rondom het dorpje Oban. Als de naam van het eiland je wat zegt, kan het zijn omdat het vooral bekend staat om de Kiwi’s die hier in het wild te spotten zijn. Als je in de winter in Nieuw-Zeeland bent, is Stewart Island een van de beste plekken om het zuiderlicht te spotten. Een bezoek aan Stewart Island breng je vooral voor de indrukwekkende en rustgevende natuur en een groot aantal verschillende vogels.

Poor Knight Islands

Deze eilanden vind je ten noordoosten van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het is een eilandengroep in de Grote Oceaan en bestaat uit twee grotere eilanden en een aantal kleinere eilandjes. De reden waarom deze eilanden zo bekend zijn is het onderwaterleven. Het is namelijk een van de beste duikplekken ter wereld! Het is een hele andere duikervaring dan bijvoorbeeld ergens in Azië. Je vindt hier onder andere grote kelpbossen onder de zeespiegel, gecombineerd met grotten waar je doorheen kunt zwemmen. Maar ook als je liever niet gaat duiken kan een tripje naar de Poor Knight Islands supertof zijn. Je vindt hier namelijk schitterende natuur, en in bepaalde maanden tref je ontzettend veel vogels die hier komen broeden.

Waiheke Island

Op ongeveer 35 minuten varen vanaf Auckland, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, vind je Waiheke Island. Dit eiland staat vooral bekend om de schitterende natuur, en de heerlijke wijn die je hier kunt drinken. Op een mooie zomerdag waan je je hier in een tropisch paradijs. Ondanks dat het zo dichtbij het grote en drukke Auckland ligt, vind je hier totale rust. Je kunt er met een dagtrip naar toe, maar ook als je hier wil overnachten vind je voor ieder budget een geschikte plek. Naast heerlijke wijn en schitterende stranden kun je ook mooie wandelingen maken. Als jij liever alles vanuit boven bekijkt kun je er ook voor kiezen een tour te boeken met een klein vliegtuigje of helikopter.

Reizen door Nieuw-Zeeland
Twee personen aan het kajakken in Nieuw-Zeeland tijdens de Zuidereiland Tasman Groepsreis

Great Barrier Island

We hebben ons niet vergist met het Great Barrier Reef in Australië. Great Barrier Island is namelijk een eiland in het noorden van Nieuw-Zeeland. Het ligt op ongeveer 88 kilometer afstand van Auckland, en het eiland is ongeveer 35 kilometer lang. De redenen om dit eiland te bezoeken zijn voor veel mensen de natuur, de stranden en de heldere sterrenhemel die je hier regelmatig treft. Het is namelijk een ‘Dark Sky Sanctuary’. Je kunt met een ferry het eiland bezoeken, of per vliegtuig. Op het eiland is van alles te doen. Je kunt wandelend het eiland verkennen, maar ook een fiets of scooter huren. Ook kun je rondom het eiland op heel veel plekken vissen.

Kapiti Island

Kapiti Island is een van de kleinere eilanden rondom het land. Het wordt vaak bezocht door mensen die op zoek zijn naar ultieme rust. Het eiland kent ontelbare soorten beschermde vogels, en er is geen enkele aanvaller in de buurt te verkennen. Er zijn maar een handjevol organisaties die door de overheid zijn goedgekeurd en hier naartoe mogen varen. Het is geen eiland waar je een aantal dagen kunt verblijven, maar je kunt hier in een dag ontzettend veel indrukken op doen. Wanneer je aankomt op het eiland krijg je alle instructies die je nodig hebt voor de dag. Het is vooral een interessant eiland om meer te leren over de omgeving en alle dieren die er leven. In principe is het niet toegestaan te overnachten op het eiland. Maar een klein gedeelte van het eiland is privé-eigendom, en daar heb je wel de mogelijkheid te overnachten. Kapiti Island Nature Tours biedt namelijk een bijzondere mogelijkheid om bij de lokale bewoners thuis te overnachten!

Mocht je naar Nieuw-Zeeland reizen, kunnen wij je met verschillende opties helpen, zoals een camper huren, werken en reizen in Nieuw-Zeeland of op reis met een groep. Lees er hier meer over.

Leave a Reply