Skip to main content

Reizen biedt je de kans om schitterende plekken over de hele wereld te ontdekken. Niet alleen boven de zeespiegel valt er veel te zien, maar ook – en vooral – onder de zeespiegel wacht een hele wereld om verkend te worden. Duiken stelt je in staat om langer onder water te blijven en optimaal te genieten van deze unieke omgeving.

Duiken is echter een kunst op zich. Op vrijwel alle duikplekken ter wereld kun je een proefduik maken, en als je de smaak te pakken hebt, kun je doorgaan voor je certificaat. Met zoveel verschillende duikplekken wereldwijd kan het lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Daarom helpen wij je graag een handje met een overzicht van de beste plekken in Azië om te leren duiken.

Laat je inspireren en begin je duikavontuur op de meest adembenemende locaties in Azië!

Reis voor een duiksessie naar Koh Tao in Thailand

Duiken in Azie

Azië is een ontzettend groot werelddeel, het zit vol met geschikte plekken om te beginnen met duiken. In de tropische wateren groeien schitterende koraalriffen die thuis zijn voor prachtige vissen. Om te leren duiken is het belangrijk in een geschikte omgeving te zijn. Rustig water waar je op redelijke diepte al veel kunt zien, dat is een eerste stap. In Azië heb je veel van deze duikplekken, leren duiken kost hier in ieder geval geen fortuin.

Koh Tao, Thailand

Thailand is een geschikt land om als een van je eerste bestemmingen in Azië te kiezen. Het land is gemakkelijk te bereizen en het past ook goed in een beperkt budget. Het eiland Koh Tao kent meer dan 25 schitterende duikstekken om mee te beginnen. Je vindt Koh Tao in de zuidoostelijke Golf van Thailand en het eiland is slechts 21 vierkante kilometer groot. De duikmogelijkheden zijn daarentegen gigantisch. Als je geluk hebt, spot je tijdens een van je eerste duiken zelfs een walvishaai! Aan duikscholen heeft Koh Tao geen tekort. Langs de kust van het eiland vind je overal scholen waar je terecht kunt voor jouw eerste duik. Als je op zoek bent naar een Nederlandse instructeur kun je terecht bij Ban’s Diving Resort. Maar waar je ook heen gaat, je bent overal in goede handen.

Gili Trawangan, Indonesie

Een andere goede plek om je eerste sprong in het diepe te wagen is Gili Trawangan, een klein tropisch eiland voor de kust van het Indonesische eiland Lombok. Echter is het ook goed te bereiken vanuit Bali. Rondom Gili Trawangan vind je meer dan 3.500 verschillende dieren in het water, waaronder zeeschildpadden en rif-haaien.
Om de juiste duikschool te vinden hoef je alleen maar door de hoofdstraat van het eiland te lopen, de hoeveelheid aanbiedingen zal je verbazen. De meest bekende duikstekken rondom het eiland zijn Shark Point, Halik en Deep Turbo.

Ontdek de onderwater wereld van Bali

De Visayas, Filipijnen

De Filipijnen is een archipel met meer dan 7.000 eilanden. Je kunt je voorstellen dat je rondom deze eilanden talloze indrukwekkende duikstekken kunt vinden. De eilandengroep in het midden van de Filipijnen wordt de Visayas genoemd. Hier vind je bijvoorbeeld de bekende eilanden Cebu, Siquijor en Apo Island. Als je op zoek bent naar indrukwekkende wrakken om naar toe te duiken kun je het beste Coron als bestemming kiezen. Als je er uiteindelijk voor kiest een tweede duikcertificaat te halen en tot 30 meter diepte te gaan, kun je het beste naar Malapascua gaan. Hier vind je de unieke Tresher Shark.

Ari Atol, Malediven

Dat deze groep eilanden een waar paradijs is, weten we allemaal. Maar wat je misschien niet weet is dat je hier ook op veel plekken schitterend kan duiken. De Malediven zijn niet bepaald geschikt voor een kleiner budget, maar als je het geld te besteden hebt is het wel een schitterende bestemming. Een van de bekendere plekken om te duiken op de Malediven is Ari Atol. Ari Atol is een van de grootste eilandengroepen van de Malediven. Het bestaat uit 61 onbewoonde, 18 bewoonde en 25 toeristische eilanden. Rondom Ari Atol kun je duiken met zeer indrukwekkende dieren. Denk bijvoorbeeld aan manta’s, walvishaaien en rif-haaien. Vilamendhoo Island is een van de beste eilanden om te verblijven wanneer je in deze omgeving wil duiken.

Zoals je inmiddels wel begrijpt zijn er talloze schitterende duikstekken in Azië waar je kunt beginnen met duiken. Sommige plekken zijn geschikt voor een kleiner budget, andere plekken brengen weer wat meer kosten met zich mee. Maar waar je ook begint, je zal zo onder de indruk zijn van de onderwaterwereld in Azië dat dit pas slechts het begin is.

Leave a Reply