Skip to main content

Het voordeel van reizen is dat je over de hele wereld schitterende plekken hebt die je wil ontdekken. Niet alleen boven de zeespiegel is van alles te zien, ook – en vooral – onder de zeespiegel bestaat een hele wereld die wij als mensen maar wat graag ontdekken. Als je gaat duiken kun je langer onder water blijven, en zo langer genieten van wat deze omgeving jou te bieden heeft. Maar duiken is een kunst op zich. Je kunt op vrijwel alle duikplekken ter wereld een soort proefduik maken, en als je de smaak te pakken hebt kun je verdergaan voor je certificaat. Er zijn echter zo veel verschillende duikplekken op de wereld dat het waarschijnlijk lastig is om te bepalen waar je moet beginnen. Daarom helpen wij je graag een handje op weg, met de beste plekken in Azië om te leren duiken.

Reis voor een duiksessie naar Koh Tao in Thailand
Duiken in Azië

Azië is een ontzettend groot werelddeel, maar het zit vol met geschikte plekken om te beginnen met duiken. In de tropische wateren groeien schitterende koraalriffen die thuis zijn voor prachtige vissen. Om te leren duiken is het belangrijk in een geschikte omgeving te zijn. Rustig water waar je op redelijke diepte al veel kunt zien, dat is een eerste stap. In Azië heb je veel van deze duikplekken, leren duiken kost hier in ieder geval geen fortuin.

Koh Tao – Thailand

Thailand is een geschikt land om als een van je eerste bestemmingen in Azië te kiezen. Het land is gemakkelijk te bereizen en het past ook goed in een beperkt budget. Het eiland Koh Tao kent meer dan 25 schitterende duikstekken om mee te beginnen. Je vindt Koh Tao in de zuidoostelijke Golf van Thailand en het eiland is slechts 21 vierkante kilometer groot. De duikmogelijkheden zijn daar tegenover gigantisch. Als je geluk hebt, spot je tijdens een van je eerste duiken zelfs een walvishaai! Aan duikscholen heeft Koh Tao geen tekort. Langs de kust van het eiland vind je overal scholen waar je terecht kunt voor jouw eerste duik. Als je op zoek bent naar een Nederlandse instructeur kun je terecht bij Ban’s Diving Resort. Maar waar je ook heen gaat, je bent overal in goede handen. Een duikcursus kost hier gemiddeld €330.

Gili Trawangan – Indonesië

Een andere goede plek om je eerste sprong in het diepe te wagen is Gili Trawangan, een klein tropisch eiland voor de kust van het Indonesische eiland Lombok. Echter is het ook goed te bereiken vanuit Bali. Rondom Gili Trawangan vind je meer dan 3.500 verschillende dieren in het water, waaronder zeeschildpadden en rifhaaien. De prijzen voor een duikcertificaat liggen hier rond een gemiddelde van €350. Om de juiste duikschool te vinden hoef je alleen maar door de hoofdstraat van het eiland te lopen, de hoeveelheid aanbiedingen zal je verbazen. De meest bekende duikstekken rondom het eiland zijn Shark Point, Halik en Deep Turbo.

Ontdek de onderwater wereld van Bali
De Visayas – Filipijnen

De Filipijnen is een archipel met meer dan 7.000 eilanden. Je kunt je voorstellen dat je rondom deze eilanden talloze indrukwekkende duikstekken kunt vinden. De eilandengroep in het midden van de Filipijnen wordt de Visayas genoemd. Hier vind je bijvoorbeeld de bekende eilanden Cebu, Siquijor en Apo Island. Als je op zoek bent naar indrukwekkende wrakken om naar toe te duiken kun je het beste Coron als bestemming kiezen. Als je er uiteindelijk voor kiest een tweede duikcertificaat te halen en tot 30 meter diepte te gaan, kun je het beste naar Malapascua gaan. Hier vind je de unieke Tresher Shark. Een duikcursus kost hier gemiddeld €360.

Ari Atol – Malediven

Dat deze groep eilanden een waar paradijs is, weten we allemaal. Maar wat je misschien niet weet is dat je hier ook op veel plekken schitterend kan duiken. De Malediven zijn niet bepaald geschikt voor een kleiner budget, maar als je het geld te besteden hebt is het wel een schitterende bestemming. Een van de bekendere plekken om te duiken op de Malediven is Ari Atol. Ari Atol is een van de grootste eilandengroepen van de Malediven. Het bestaat uit 61 onbewoonde, 18 bewoonde en 25 toeristische eilanden. Rondom Ari Atol kun je duiken met zeer indrukwekkende dieren. Denk bijvoorbeeld aan manta’s, walvishaaien en rifhaaien. Vilamendhoo Island is een van de beste eilanden om te verblijven wanneer je in deze omgeving wil duiken. De kosten voor een duikcursus beginnen hier vanaf €400.

Zoals je inmiddels wel begrijpt zijn er talloze schitterende duikstekken in Azië waar je kunt beginnen met duiken. Sommige plekken zijn geschikt voor een kleiner budget, andere plekken brengen weer wat meer kosten met zich mee. Maar waar je ook begint, je zal zo onder de indruk zijn van de onderwaterwereld in Azië dat dit pas slechts het begin is.

Leave a Reply

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Close Menu
Op reis tijdens coronaIk wil op reis! Maar wat is er mogelijk?

Op dit moment is het reizen naar een aantal landen mogelijk, natuurlijk wel met verschillende COVID maatregelen. Wij houden voor de landen waar Oak Travel reizen aanbiedt, de maatregelen en adviezen goed in de gaten. Laat reisexpert Joey je helpen bij het maken van de beste keuze. En hij zorgt ervoor dat jij op een verantwoorde manier een hele toffe reis kunt maken!

×