Skip to main content

Als je denkt aan een rondreis door de Verenigde Staten (oftewel USA of Amerika) dan denk je natuurlijk direct aan een roadtrip. Het land leent zich namelijk perfect voor een lekkere tour van een aantal weken tot maanden om de mooie plekken van het land te ontdekken. Huur bijvoorbeeld een camper in een grote stad, ga er op uit, en lever de camper in een andere stad weer in. Zo creëer je de perfecte combinatie tussen steden en natuur. Een land zo groot als de Verenigde Staten kent natuurlijk ontelbare indrukwekkende routes die je kunt nemen. Welke moet je nou kiezen? Wij zetten graag de vijf leukste routes voor een roadtrip op een rijtje!

Route 66

Wie kent deze route nou niet? We overdrijven niet als we zeggen dat dit de meest bekende snelweg is in Amerika. De naam Route 66 wordt voornamelijk gebruikt om de snelweg aan te duiden die loopt van Chicago tot aan Los Angeles. Deze route neemt je mee door het hart van de Verenigde Staten en geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. De totale route is bijna 4.000 kilometer lang en je rijdt langs de typische Amerikaanse aspecten die je graag wil zien. Denk bijvoorbeeld aan de neon-verlichte motelborden onderweg en de talloze wegrestaurants waar alle vrachtwagenchauffeurs lunchen. Je kunt onderweg stoppen in diverse grote steden zoals: Chicago, St. Louis, Oklahoma City, Albuguerque en Los Angeles. Natuurlijk kom je ook langs diverse natuurlijke hotspots zoals de Grand Canyon.

Miami naar Key West

Als jij liever niet veel grote steden ziet maar meer wil genieten van de overheerlijke kustlijn in de Verenigde Staten, is deze route iets voor jou. Het is een redelijk korte roadtrip, maar onderweg kom je zo veel mooie plekken tegen dat je waarschijnlijk graag vaak wil stoppen. Zo kom je langs de wereldbekende Everglades en rijd je maar liefst over 42 – grote – bruggen. De meest indrukwekkende van allemaal is de Seven Mile Bridge. Naast de grote hoeveelheid bruggen en tropische stranden kun je onderweg ook stoppen in diverse schattige dorpjes.

Highway 1: van Seattle naar San Diego

Dit is een route van formaat! Highway 1 neemt je mee langs de kustlijn van de Grote Oceaan, en de talloze tropische stranden die je onderweg tegenkomt. De route begint in het noordwestelijke puntje van de Verenigde Staten bij het Olympic National Park. Dit park staat bekend om de regenwouden die je hier kunt vinden. Als je daar uitgekeken bent rijd je naar het zuiden en volg je de kustlijn tot aan de Mexicaanse grens! De route is in totaal ongeveer 2.400 kilometer lang. Het landschap varieert onderweg enorm. Je passeert de woestijn, je hebt dicht beboste stukken en je stapt uit in wereldsteden als Seattle en San Francisco. Wat wil je nog meer?!

Struin door Los Angeles met de medereizigers
Lekker bbq-en tijdens de USA West Groepsreis
Blues Highway

Ben jij een echte liefhebber van blues, gospel en soul? Dan kun je de Blues Highway niet negeren. Deze route staat officieel bekend als Highway 61. De route loopt langs de Mississippi rivier van Nashville in Tennessee naar New Orleans in Louisiana. Het wordt de Blues Highway genoemd omdat het je meeneemt door diverse steden waar blues, jazz en r&b is geboren. Het is niet alleen je eigen radio die je hoort spelen, ook andere auto’s spelen de muziek en zelfs de lokale kerken doen eraan mee. Overal waar je rijdt hoor je de heerlijke klanken uit diverse speakers komen. De totale route is ongeveer 2.250 kilometer lang, maar het laat je wel rijden op dezelfde wegen als waar diverse blues grootheden ooit hebben gereden!

Oostkust USA

De roadtrip die we als laatste beschrijven heeft geen officiële naam, maar het is wel een supertoffe route langs de oostkust van de Verenigde Staten. Aan de oostkust en in het binnenland van Amerika kom je vooral veel indrukwekkende natuur tegen. Een roadtrip langs de oostkust van het land brengt je voornamelijk ongelooflijk indrukwekkende wereldsteden! De route neemt je mee van New York naar Niagara Falls, Shenadoah National Park, Virginia Beach en Washington. Uiteindelijk ben je weer terug in New York. Het is de perfecte combinatie van drukke wereldsteden, tot heerlijke stranden en schitterende natuur in de nationale parken. Verken Times Square en Central Park in New York, bewonder de ‘Maid of the Mist’ van dichtbij en neem een verfrissende duik bij Virginia Beach.

Tip: Welke roadtrip je ook kiest, als je met een huurauto of camper gaat is het verstandig jezelf goed te verzekeren! Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Leave a Reply