Skip to main content

Een rondreis door Australië is een droom voor velen. Het is een ontzettend groot land aan de – vrijwel letterlijk – andere kant van de wereld. Je vindt er schitterende stranden, indrukwekkende natuur en de bijbehorende interessante dieren. Om het land volledig te ontdekken heb je veel tijd nodig. Het oppervlak van Australië is immers ongeveer 185 keer zo groot als Nederland. Of je moet heel veel vakantiedagen kunnen opnemen en een groot budget hebben, of je kiest voor een andere oplossing. Met een Working Holiday Visum (WHV) naar Australië is de perfecte manier om dit gigantische land te leren kennen. Dit visum geeft je namelijk de gelegenheid rond te reizen, maar tussendoor ook te werken. Wij vertellen je graag meer over wat je allemaal kunt met dit visum en hoe je het kan aanvragen.

Voorwaarden

Het aanvragen van een WHV kan in principe gemakkelijk online, maar er zijn ook diverse organisaties die je daarbij kunnen helpen. Wij bieden bijvoorbeeld startpakketten aan waarmee je volledig klaar bent voor jouw avontuur in Australië. Het hoofddoel voor het bezoeken van Australië met een WHV moet reizen zijn. Het werken is ondersteunend en zorgt ervoor dat je voldoende budget hebt alles te ondernemen wat je graag zou willen. Een WHV is verplicht en kun je alleen aanvragen als je nog buiten Australië bent dus is het verstandig dit voor je vertrek te regelen. Met een WHV mag je in totaal twaalf maanden werken en reizen, waarvan je maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever mag werken.

Eisen

Er zijn een aantal eisen waar je aan moet voldoen bij het aanvragen van een WHV voor Australië. Deze zetten we graag voor je op een rijtje.

  • Je moet tussen de 18 en 30 jaar oud zijn. Dit betekent dat je het visum aan kunt vragen tot en met je 30e levensjaar. Als je het land binnenkomt terwijl je 31 bent, maar je visum is goedgekeurd op je 30e heb je er nog steeds recht op.
  • Je dient over minimaal 5.000 AUD te beschikken op het moment dat je arriveert in Australië.
  • Je mag niet eerder een werkvisum voor Australië hebben gehad.
  • Ook heb je een paspoort nodig die geldig is voor de duur van je reis of minimaal 6 maanden.
  • Je mag geen kinderen meenemen.
  • Je moet medisch gezond zijn. Hiervoor kan eventueel ondersteunend bewijs aangevraagd worden. Dit is afhankelijk van de landen die je de afgelopen jaren hebt bezocht of een eventuele medische achtergrond.

Zorg ervoor dat je van alle eisen een soort bewijs bij je hebt op het moment dat je het land binnenkomt. Denk bijvoorbeeld aan een bankafschrift waarop staat dat je voldoende geld hebt, en een kopie van je goedgekeurde visum.

Aanvragen

Je hebt de mogelijkheid om een WHV zelf online aan te vragen. Zorg ervoor dat je dit rechtstreeks bij de immigratiedienst doet, en hun website gebruikt. Anders loop je de kans dat je op de website van een tussenpersoon terecht komt. Als je toch liever een handje geholpen wordt bij het aanvragen van jouw WHV kun je terecht bij e-visums.nl. Zij kunnen in principe het hele visum voor je regelen als je de gevraagde documenten aan kunt leveren. Zorg ervoor dat je ook echt van plan bent om naar Australië te vertrekken op het moment dat je het WHV aanvraagt. Je kunt dit visum namelijk maar één keer in je leven aanvragen en ontvangen (en eventueel verlengen als je bepaald werk in Australië doet). Ook na het aanvragen van je WHV kan je de aanvraag niet meer intrekken. Denk er dus goed over na voordat je aan de slag gaat!

Aan de slag

Als jouw visum eenmaal is goedgekeurd kan je avontuur beginnen! Je kunt ervoor kiezen op de bonnefooi naar Australië te vertrekken en daar op zoek te gaan naar werk. Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van wat je zelf wil, en wat je plannen zijn. Met ons startpakket in Sydney, Melbourne of Perth helpen wij je graag alles in orde te maken voor je nieuwe job. Je wordt opgehaald van de luchthaven, we zorgen voor overnachtingen en je woont een informatiesessie bij over werken en reizen in Australië. Daar bovenop ontvang je een jaar lang lidmaatschap van een vacature database. Ook ontmoet je direct veel jonge en leuke mensen die misschien wel jouw reismaatjes worden. Als je op zoek bent naar een gegarandeerde baan voor vertrek kunnen wij je ook helpen. We kunnen dan namelijk zorgen voor een training op een boerderij of paardenranch. Hier leer je in een aantal dagen de kneepjes van het vaak, waarna je zo snel mogelijk echt aan de slag gaat! Werken op een boerderij of ranch doe je vaak voor drie tot twaalf maanden.

Leave a Reply